Nederlandse Wijn Kopen doe je zo:

Gelukkig kun je op steeds meer plekken Nederlandse Wijn kopen. Nederlandse wijn is lekker en moet geproefd worden! Dat vinden wij dan ;)

Nederland beschikt inmiddels over maar liefst 150 wijngaarden, verdeeld over alle provincies, welke samen meer dan 350 hectare grond bezitten. Jaarlijks produceren zij ruim een miljoen flessen Nederlandse wijn. Dit is niks vergeleken met grote wijnlanden als Frankrijk en Italië, maar het is een goed begin en er is potentie voor meer. Wat zeker is, Nederlandse wijn groeit, niet alleen in kwantiteit, maar vooral in kwaliteit en populariteit. Hoog tijd om uit te zoeken waar Nederlandse wijn gekocht kan worden!

Wist je dat?

Er niet alleen witte wijn in Nederland wordt gemaakt, maar ook heerlijke bubbels, rode wijn en zelfs dessert wijn!

Nederlandse wijn kopen

Nederlandse wijn kopen in de supermarkt

In de supermarkt en bij de slijterij staat Nederlandse wijn helaas nog niet in grote aantallen in de schappen. Dit komt vooral door de beperkte productie, waardoor Nederlandse wijn in verhouding iets duurder is dan buitenlandse wijn. Toch worden steeds meer initiatieven ontwikkeld om Nederlandse wijn in de supermarkten en slijterijen te verkopen. Supermarkten in de buurt van Nederlandse wijngaarden zoals in Limburg, Achterhoek, Groesbeek verkopen soms lokale Nederlandse wijnen. Gall & Gall (vaak direct naast de AH supermarkt :) worden wijnen van Hoeve Nekum verkocht voor prijzen tussen de €10,00 en €15,00 euro. Maar altijd geldt… op=op.

Slijters waar je Nederlandse wijn kunt kopen

De meeste wijnspeciaalzaken en zelfstandige slijters door heel Nederland hebben wel een of twee Nederlandse wijnen op de plank staan. In de Pijp in Amsterdam vind je B.O.B.Wijn zij verkopen Nederlandse wijn uit verschillende regio’s van Nederland en je kunt hier ook een leuke proeverij boeken. Op het Damrak tref je Design & Wijn, met een ruime collectie Nederlands witte, rosé, rode en mousserende wijnen. Wijnkoperij Platenburg in Rotterdam verkoopt wijnen van diverse Limburgse wijnboeren.

Nederlandse wijn kopen
Wist je dat?

Nederlandse Riesling van Wijngoed Hoeve Nekum werd geschonken op de bruiloft van de Koning?

Nederlandse wijn kopen bij streekwinkels

In streekwinkels en delicatessenzaken in wijngebieden zijn vaak ook Nederlandse wijnen te vinden. Twee voorbeelden zijn ’t Sjöpke in Limburg in het kasteel van Wijnandsrade, hier wordt een grote selectie Limburgse wijnen uit Nederland en België verkocht. Door heel Nederland vind je ‘Landwinkels‘, met volop zelf geproduceerde producten en producten zoals wijn van de boeren om hun heen. Als aanvulling hierop zijn de Nederlandse wijnen uit de streek vaak ook te koop op streekmarkten, wijnfestivals of wijnbeurzen.

Online Nederlandse wijn kopen

Tegenwoordig kun je bijna alles online kopen. Nederlandse wijn is ook eenvoudig online verkrijgbaar. Zeker sinds de Corona-pandemie. Geen zin om fysiek op zoek te gaan naar Nederlandse wijn? Surf dan eens naar deze webshops voor heerlijke Nederlandse wijnen:
Mariowijn.nl gespecialiseerd in Limburgse wijnen en delicatessen.
Wijnenvanholland.nl verkoopt wijnen uit 8 verschillende provinciën van Nederland.
– Bij denederlandsewijnwinkel.nl kun je terecht voor wijnen van 20+ Nederlandse wijnmakers.
Weet je nog niet welke Nederlandse wijn je het lekkerst vindt? Online kun je vaak ook een ‘probeerbox met Nederlandse wijnen’ bestellen. Leuk om met familie en vrienden een Nederlandse wijnproeverij te organiseren.
Heb je een favoriete Nederlandse wijn of wijngaard? De meeste wijngaarden hebben een eigen webshop waar je via een mailtje je bestelling kan plaatsen. Simpelweg even googelen op de desbetreffende wijngaard en op de websites zie je hoe je kunt bestellen.

Wist je dat?

in KLM businessclass wordt wijn van Wijnhuis De Kleine Schorre geserveerd?

Nederlandse Wijn kopen bij de wijngaard

Nederlandse wijn geserveerd in restaurants

Restaurants verkopen werken graag met lokale producten. En dat geldt ook voor Nederlandse wijn uit de eigen regio. Zo serveert restaurant Rijks in het Rijksmuseum 26 wijnen van Nederlandse bodem waarvoor zij in 2020 een Wine Spectator Award heeft ontvangen. WijnRestaurant Mes Amis in Maastricht en Chateau Neercanne tegen de Belgische grens, schenken diverse lokale wijnen uit Limburg. Bij het 4- tot 9-gangen menu worden verschillende, bijpassende Limburgse wijnen geserveerd.

Koop Nederlandse wijn direct bij de wijngaard

De leukste manier om Nederlandse wijn te kopen is natuurlijk om zelf bij de wijnboer langs te gaan! Na een praatje met een passievolle wijnmaker smaakt zijn wijn nog veel lekkerder! Bijna alle wijngaarden bieden de mogelijkheid tot particuliere verkoop. Voor de meeste is dit zelfs het grootste deel van de omzet. Met je wijnaankoop ondersteun je direct de lokale wijngaard om nog meer goede wijn te produceren. Sommige wijngaarden kun je verder steunen door ‘vriend’ te worden van de wijngaard of een wijnstok te leasen. Hierbij betaal je een bedrag per jaar en in ruil daarvoor krijg je regelmatig aanvoer van Nederlandse wijn en uitnodigingen voor het oogsten en proeven van de nieuwe wijnen.

Met de Auto WijnToer: Wijngeschiedenis in Zuid-Limburg kom je langs diverse lokale wijnboeren waar je hun wijn kunt proeven en kopen. Bij Fiets WijnToer: WijnLand Zeeland, kun je met een glas van hun wijn heerlijk uitrusten bij de Kleine Schorre en lokale lekkernijen kopen in hun winkeltje.